Gamepagina

Hier vind je alles op het gebied van de nieuwste games en gamehardware, met onze kijk op games en stuff...
Verder komen er elke keer nieuwe berichten binnen, dus als je iets wil weten over een game en je wilt geen volwassen gezeur lezen kan je hier het beste kijken.

Oja, wil je iets zeggen over een game of wil je je mening laten weten, zet dan een reactie onder het artikel.


26-01-2008

PS3







Het nieuwste lid van de Sony PlayStation, de PlayStation 3, ligt vanaf 23 maart 2007 in de Europese winkels en is ontwikkeld in samenwerking met IBM, Toshiba en nVidia. In eerste instantie zou de PlayStation 3 eind 2006 al in Europa moeten komen, net zoals in de rest van de wereld, maar in september werd de PlayStation 3 voor Europa uitgesteld: Amerika en Japan kregen hem allebei wel voor het einde van 2006, weliswaar in kleine hoeveelheden. De belangrijkste reden voor het uitstel waren productieproblemen met een onderdeel van de Blu-ray laser, waardoor er eind 2006 ongeveer 1,2 miljoen PlayStation 3’s wereldwijd in omloop waren. Hiervan waren er 1 miljoen in Amerika verkrijgbaar en ongeveer 200.000 voor Japan. Vlak na de jaarwisseling trok Sony dit verschil heel snel recht en na twee weken waren er ook 1 miljoen PlayStation 3’s in Japan aanwezig.

Technische specificaties
De PlayStation 3 biedt dankzij de RSX hoge kwaliteit HD-beeld (High Definition) tot een resolutie van 1080p (hetzelfde als de Xbox 360) (native), maar uiteraard wordt 720p ook ondersteunt; 1080i wordt vooralsnog niet ondersteunt (bij de 360 wel), maar met een beetje geluk komt dat er later in een software-update bij. Aansluiten op een normale tv kan gelukkig ook.Sony introduceert ook een nieuw opslagmedium voor de PlayStation 3. Waar Sony met de eerste PlayStation met de Compact Disc (CD) kwam en daarna met de PlayStation 2 met de DVD, komen zij nu met Blu-ray Disc. Op dit soort schijfjes past maar liefst 54 GB (twee lagen) aan data, of 27 GB op een schijfje met een enkele laag. De PlayStation 3 kan niet alleen spellen op Blu-ray Disc afspelen, maar ook de films die op Blu-ray zullen verschijnen. De PlayStation 3 is ook backwards compatible en kan dus ook alle PlayStation en PlayStation 2 discs afspelen. Ook alle CD (-r / -rw etc.) en DVD (dubbelzijdig, +/-, ROM, RAM, etc.) formaten zijn afspeelbaar op de PlayStation 3. Kortom: de PlayStation 3 vreet vrijwel ieder schijfje.

Uiterlijk
Je kunt de PlayStation 3 net als de PlayStation 2 verticaal of horizontaal neerzetten en de PlayStation 3 zal naar alle waarschijnlijkheid in minstens drie kleuren verschijnen (wit, grijs en zwart). Bij de lancering in Europa is alleen de zwarte versie verkrijgbaar. Waar de PlayStation 2 gewoon strak en rechthoekig was, is de PlayStation 3 dat juist niet. De PlayStation 3 is aan de bovenkant rond (als hij liggend weggezet wordt), maar aan de zijkanten wel recht.Aan de achterkant van de PlayStation 3 vinden we dan nog een aantal aansluitingen, onder andere voor de netspanning, een ethernet-aansluiting en een tweetal USB-ingangen. Aan de voorkant vind je nog eens vier USB-ingangen, waar je bijvoorbeeld de batterij van je controllers kunt opladen, of andere apparatuur op kunt aansluiten.

Spelaanbod
Er zijn inmiddels een groot aantal PlayStation 3 games in ontwikkeling. Veel daarvan zijn inmiddels aangekondigd, maar er zijn er nog genoeg die dat nog niet zijn. Sony kan in ieder geval rekenen op ondersteuning van alle grote ontwikkelaars en uitgevers , waaronder Electronic Arts, Activision, Capcom, Konami, THQ, Namco Badnai, Square-Enix en Ubisoft. Naar alle waarschijnlijkheid zullen deze ontwikkelaars en uitgevers hun PlayStation 2-successen overzetten naar de PlayStation 3 met nieuwe delen uit een bekende serie. Geheel nieuwe series kun je natuurlijk ook op de PlayStation 3 verwachten, een aantal daarvan zijn inmiddels al aangekondigd. Mede dankzij het grote succes van de PlayStation en de PlayStation 2 zul je ook met de PlayStation 3 genoeg games uit allerlei genres voorbij zien komen. In het begin zijn dit voornamelijk games voor volwassenen en later komen ook de games voor de wat jongere gamers. Welke games zullen we dan zoal op de PlayStation 3 vinden? Een game waar bijna iedereen naar uitkijkt is Konami’s Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. Over het spel is verder nog niet heel veel bekend, want bedenker Hideo Kojima laat stukje bij beetje meer over de game los. Het staat inmiddels wél vast dat ook dit vierde deel uit de reeks een groot succes zal gaan worden. Ook een vervolg-game is Resident Evil 5 van Capcom. Waar Metal Gear Solid 4 exclusief voor de PlayStation 3 zal verschijnen is dat met Resident Evil 5 niet het geval, de game is namelijk ook voor de Xbox 360 aangekondigd. Met de kracht van de PlayStation 3 (en ook de Xbox 360) zal Capcom op een nog betere manier ‘survival horror’ de huiskamer in kunnen brengen. Andere grote aankomende titels voor de PlayStation 3 zijn: Lair, Heavenly Sword, Medal of Honor: Airborne, MotorStorm, Killzone 3, Unreal Tournament 2007, Devil May Cry 4, Tekken 6, Warhawk, Resistence: Fall of Man, Virtua Fighter 5 en nog veel meer. In de loop van de jaren zal dit lijstje alleen maar groeien!Let wel op! De games van de ps3 zijn duur, omdat de ps3 vrij nieuw is.

Online
Sony zet de aanval in op Xbox Live met PlayStation Network. De online service zal gratis zijn, wat betekent dat je vrijwel alle games gewoon gratis online kunt spelen. Voor extra content zul je moeten betalen. Enkele eigenschappen van PlayStation Network:
- Geluid
-video-chat
- Vriendenlijst
- Scorebord
- Lobby’s
- Downloaden en uploaden van gamedata
- Winkelen in games-gerelateerde online winkels
- Downloaden van content (games, video, muziek)

Nu loopt het Xbox Live wel voor op ps3-Network, behalve dan dat ps3-Network gratis is. Waarschijnlijk is dat bij Xbox live binnenkort ook het geval.

Accessoires
De PlayStation 3 wordt in twee versies geleverd: een versie met een 60 GB-harde schijf, draadloos internet (WiFi) en een kaartlezer, en een goedkopere variant met een 20 GB-harde schijf, maar zonder draadloos internet (internet mét draad is wel mogelijk) en de kaartlezer. Voor de rest zijn beide consoles hetzelfde. Op de harde schijf zul je als gebruiker content kunnen downloaden vanaf het internet. Denk bijvoorbeeld aan demo’s van aankomende games of nieuwe levels voor een game die je al in je bezit hebt. Uiteraard zul je ook je games op deze harde schijf kunnen opslaan, en bij sommige games is het mogelijk om ze (gedeeltelijk) op de harde schijf te installeren voor kortere laadtijden. Dit is echter altijd een keuze en nooit een verplichting!Ook is het mogelijk om je eigen CD’s te ‘rippen’ op je harde schijf in bijvoorbeeld Atrac3Plus-formaat of MP3-formaat. Een film (zowel van de harde schijf als van een Blu-ray-schijfje of DVD-schijfje) streamen naar je PSP kan ook, hiervoor heb je wel een PlayStation 3 nodig met draadloos internet. De Cell-processor in de PlayStation 3 zet de film ‘realtime’ om naar een formaat waarmee de PlayStation Portable overweg kan, zodat jij ’s avonds in bed een film op jouw PSP kan kijken terwijl jouw PlayStation 3 beneden in de woonkamer staat.Oude accessoires zoals de geheugenkaartjes van de PlayStation 2 zullen niet meteen op de PlayStation 3 werken. Sony heeft hiervoor wel een losse kaartlezer aangekondigd, om je save files op de harde schijf te zetten, of op een andere geheugenkaart, zoals de geheugenkaartjes van je PlayStation Portable.

Geen opmerkingen: